Olvasom: Ilie Năstase, ex-teniszcsillag és vénülő fenegyerek megmonta a tuttit. Ha ő lenne Románia keresztapja, a gádzsókat begyúrná Hargita megyébe, úgyis sok ott a magyar, és kábé 12 (!!!), azaz egytucat a román. Ez érdekes!

És nem azért érdekes, mert most jön a Diszkriminációs Tanács, az Európa Tanács, a Városi Tanács meg a Jótanács, és megint van min rágódni. Még csak azért sem érdekes, mert tudjuk, egy aggmen-sztárnak időnként szüksége van reklámra, és mi lenne jobb reklám, mint egy szaftos kis botrány. Ami amúgy Bágyé Ilietől sosem volt idegen. Oké, őstehetség volt, ami a teniszt illeti. Nemcsak azért tapadt rá a Nasty becenév, mert ekkora parasztot nem látott még a 400 éves wimbledoni gyep. Veszélyesen értett a teniszhez is, ez van. Viszont, ha már a beceneveknél tartunk, mioritikus pátriánkban Bufonul Bucureștiului volt a titulusa, ami nem annyira kétértelmű, mint a Nasty.

Szóval nem ezért érdekes. Inkább egy szabad asszociáció szintjén az. Hogyaszongya azért kúrná be Hargita megyébe a sok cigányt, mert 12 a román. Ennek alapján nem kell túl nagy logikai bukfencet vetni ahhoz, hogy bizonyos szinten egyenlőséget tegyünk a román és a cigány közt. És akkor máris jöhet megint a Diszkriminációs Tanács, az Európa Tanács meg a többiek. Ja, és egy Jótanács: Te Nasty, mennyé’ te is is Hargitába!

Reklámok