Góg és Magóg fia vagyok én,
Hiába döngetek kaput, falat

(Ady)

Két közlemény. Kommentár nélkül. (Mert fölösleges).

Az MPP Kolozs Megyei Szervezetének Nyilatkozata

Megelégedéssel és örömmel fogadtuk a hírt, hogy Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke Romániába látogat és hogy ez egyben első hivatalos állami látogatása. Viszont csalódással és rosszallással vettük tudomásul, hogy programjából kimaradt a Magyar Polgári Párt országos vezetőségével való találkozása.

Mindez annál méltatlanabb ás megalázóbb gesztus volt számunkra, mert a két párt eszmei-erkölcsi alapja és politikai programja igen közel áll egymáshoz.

Nem tudjuk, ki tervezte meg Semjén Zsolt látogatásának programját, de érthetetlennek és sértőnek tartjuk,  hogy az MPP-re nem terjedt ki figyelme akkor, amikor politikai és társadalmi szervezetek képviselőivel, egyházi vezetőkkel is találkozott.

A kérdésünk: miért?!

Megjegyezzük, hogy a 2008-as választásokon az MPP-re leadott  100.000 szavazattal 29 polgármester és alpolgármester, 508 önkormányzati képviselő nyert bizalmat. Hargita és Kovászna megyében az akkor csak pár hete bejegyzett és anyagi eszközökkel nem rendelkező MPP elnyerte a voksok 40%-át.

Marad a kérdésünk: miért?!

Nem hinnénk, hogy Semjén Zsolt osztaná a politikai ellenfeleink által hangoztatott érveket, mint amilyen például az, hogy az MPP jelentéktelen formáció, hiszen tagadhatatlan, hogy azt a szavazat- többletet, amely Basescu elnök újraválasztását eredményezte, ez a párt adta.

Továbbra is marad a fenti kérdés.

Az MPP Kolozs Megyei Szervezetének elnöksége nevében:

Csép Sándor elnök, Simon Csaba ügyvezető elnök

*****

Reagálás a Kolozs megyei MPP-s politikusok nyilatkozatára

Értetlenül állunk a Kolozs megyei MPP-s politikusok tegnapi nyilatkozata előtt.

Sajnáljuk, hogy az erdélyi Magyar Polgári Párt képviselői nem fogadták el azt a meghívást, ami a magyar miniszterelnök-helyettes erdélyi – sepsiszentgyörgyi – egyeztetésére szólt. Itt lett volna alkalmuk találkozni a magyar küldöttséggel.

Sajnáljuk, hogy Szász Jenő csak a képviselőjét küldte el és személyesen nem vett részt ezen a találkozón.

A Székely Nemzeti Tanács vezetője, Izsák Balázs szintén meghívást kapott, aki más irányú kötelezettsége miatt nem tudott megjelenni, viszont a napokban Budapesten találkozik a magyar nemzetpolitika irányítóival.

KIM – Nemzetpolitikai Államtitkárság

Budapest, 2010. június 23.